Ισλανδία

Βόρειο Σέλας

Ρέικιαβικ, Blue Lagoon, Thingvallavatn

Με Ενδιαφέρει

 • 26 – 31/01
 • 23 – 28/02
 • 02 – 07/03
 • 24 – 29/03

Πτήσεις:

Kωδικός Πτήσης Δρομολόγιο Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης
A3 830 ATH – FRA 08.25 10.25 Αθήνα – Φραγκφούρτη
FI 521 FRA – ΚEF 13.05 15.40 Φραγκφούρτη – Κεφλάβικ
FI 204 KEF – CPH 07.45 12.00 Κεφλάβικ – Κοπεγχάγη
A3 753 CPH – ATH 17.00 21.05 Κοπεγχάγη – Αθήνα

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέικιαβικ μέσω Ευρωπαϊκού σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik, μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Ρέικιαβικ. Χρόνος για μια μικρή βόλτα στην  πόλη και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Πριν  την διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά της πόλης – και αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες – ξέρουμε τα καλύτερα μέρη για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας.

2η ημέρα: ΝΟΤΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ – ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΩΝΑ, ΚΡΥΦΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ, ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΠΑΛΙΕΣ ΦΑΡΜΕΣ, ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ

Αναχώρηση για την Νότια Ισλανδία. Στο δρόμο μας θα δούμε το ηφαίστειο Hekla και άλλα ηφαίστεια της  περιοχής. Το Hekla, είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Ισλανδίας, πάνω από 20 εκρήξεις έχουν συμβεί από το 874. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι ονόμαζαν το ηφαίστειο, «Πύλη για την κόλαση». Πρώτη στάση το στενό Seljalandsfoss, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος καταρράκτης με ένα μονοπάτι που οδηγεί πίσω από το νερό. Στη συνέχεια, θα ψάξουμε να βρούμε την είσοδο του κρυφού καταρράκτη που βρίσκεται μέσα σε μια σπηλιά.
Συνεχίζουμε για το Skogar, έχοντας αριστερά μας τον Παγετώνα Myrdalsjokull. Στάση στον ομώνυμο καταρράκτη, των 60 μέτρων ύψους, Skógafoss  για να θαυμάσουμε την δύναμή του και να ανέβουμε στο υψίπεδο από όπου πέφτει. Γεύμα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, προσπερνώντας παγετώνες, καταρράκτες, απότομα βράχια που αποτελούν σπίτι πολλών ειδών πουλιών, με τις παραλίες λάβας της Νότιας Ισλανδίας και το διάσημο ηφαίστειο Eyjafjallajökull (Εϊγια-φιάτ-λαγιο-κουλ), πρωταγωνιστή των ειδήσεων τον Μάρτιο του 2010 για την έκρηξη του και το δύσκολο όνομά του. Η περίφημη μαύρη «γοτθική» παραλία στο Βικ έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις δέκα πιο όμορφες στον κόσμο. Στα ανατολικά θα δούμε τις μεγάλες κολώνες από λάβα, που ξεπροβάλλουν από την  επιφάνεια της θάλασσας και από την άλλη η ατέλειωτη μαύρη παραλία Dyrhólaey του Ατλαντικού.
Όσοι είστε τολμηροί, ετοιμαστείτε για μπάνιο στην πιο παλιά ανοιχτή πισίνα Seljavallalaug της Ισλανδίας (1923) δίπλα στο ποτάμι, μέρος κατάλληλο για να περιμένουμε την εμφάνιση του Βόρειου Σέλαος μέσα στο ζεστό νερό. Ελπίζουμε ότι ο ουρανός θα είναι καθαρός και θα μας χαρίσει το υπερθέαμα, εμείς πήραμε όλα τα μέτρα για να το δούμε. Διανυκτέρευση στους πρόποδες του Παγετώνα και των ηφαιστείων.

3η ημέρα: ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΩΝΑ, SNOWMOBILE SAFARI ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΩΝΑ MYRDALSJOKULL,  ΦΑΡΑΓΓΙΑ, ΛΙΒΑΔΙΑ ΛΑΒΑΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, ΚΟΛΟΝΕΣ ΒΑΣΑΛΤΗ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟ SOLHEIMASANDUR

Πολύ πρωινή αναχώρηση για να μπορέσουμε να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε και να απολαύσουμε  την Ισλανδία όσο περισσότερο γίνεται, όλα έχουν προβλεφθεί για τη δική σας ευχαρίστηση και ενημέρωση. Ο αρχηγός σας είναι απόλυτα ενημερωμένος για την ιστορία, τη γεωλογία, τις συνθήκες ζωής στο τελευταίο μεγάλο νησί που κατοικήθηκε από ανθρώπους, με την πιο αγνή και ακόμη ανεξερεύνητη φύση.

Σήμερα θα ζήσουμε μια πολύ δυνατή εμπειρία, καθώς έχουμε την ευκαιρία να ανεβούμε στην κορυφή ενός παγετώνα και να οδηγήσουμε μόνοι μας τα περίφημα snowmobile. Ο παγετώνας Mýrdalsjökull είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παγετώνας της Ισλανδίας και καλύπτει το ηφαίστειο Katla. Φτάνουμε στο σημείο εκκίνησης  με ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα μετά από μια διαδρομή 30 λεπτών. Εκεί, θα ανέβουμε στα μηχανάκια του χιονιού (snowmobile) και θα οδηγήσουμε πάνω στον παγετώνα απολαμβάνοντας το μοναδικής ομορφιάς και έξω από ότι έχουμε συνηθίσει, τοπίο.  Πληροφορίες  για τον χειρισμό των snowmobile θα μας δώσουν έμπειροι τοπικοί οδηγοί, ώστε  να απολαύσουμε αυτήν την περιπέτεια με διασκεδαστικό αλλά και ασφαλή τρόπο.

Αργότερα θα περπατήσουμε στην Μαύρη παραλία, στο Φαράγγι  Φγιαρδγκιουλφουρ, θα δούμε τις χαμένες στήλες Βασάλτη, τα καταρακτάκια στο δρόμο που σου κλέβουν τη ματιά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και η εξερεύνηση συνεχίζεται. Επιστροφή το βράδυ και περίπατος στο πιο φωτογραφημένο απομεινάρι αεροπλάνου στο Sólheimasandur που κατέπεσε στην Μαύρη Παραλία το 1973. Εδώ θα περιμένουμε το Βόρειο Σέλας έτοιμοι για την καλύτερη φωτογραφία. Διανυκτέρευση στην σκιά του Παγετώνα.

4η ημέρα: ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ, ΓΚΕΥΣΙΡ, ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΚΕΡΙΔ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ – BLUE LAGOON

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μια πρώτη μικρή στάση για επίσκεψη του πιο φωτογραφημένου επισκέψιμου κρατήρα με τυρκουάζ νερό της Ισλανδίας, τον Κέριδ. Συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας για να γνωρίσουμε και να περπατήσουμε στην κοντινή «εξοχή της Ισλανδίας» στο Ρέικιαβικ, αρχίζοντας από τον Gullfoss, το χρυσό καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, όπου χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gullfoss βρίσκεται ο Μεγάλος Πίδακας (Geysir) που έδωσε το όνομά του σε όλους τους θερμούς πίδακες του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής, το Strokkur, που μερικές φορές φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα.

Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά) και συνεχίζουμε για το Thingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Thingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Thingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της γης. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Thingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής.

Αμέσως μετά, μεταφορά στη Blue Lagoon. Είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο,  θα απολαύσετε το μπάνιο σας στα ζεστά κατάλευκα νερά. Το φαινόμενο της λιμνοθάλασσας δημιουργήθηκε το 1976 κατά λάθος, όταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κοντινού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άρχισε να αδειάζει νερό πλούσιο σε αλάτι, φύκια και διοξείδιο του πυριτίου στο σημείο αυτό.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν μπάνιο στο μοναδικό νερό και να εφαρμόζουν την λάσπη πυριτίου στο δέρμα τους. Εκείνοι που είχαν δερματικές παθήσεις παρατήρησαν μια απίστευτη βελτίωση στην κατάσταση τους. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε το «καλύτερο» και πιο «υγιεινό» κολύμπι της ζωής σας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Ρέικιαβικ στην καρδιά της πόλης.

5η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ –  ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ – SKY LAGOON

Για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή για  «Φωτογραφικό κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το «χορό»  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις μπλε φάλαινες σε ένα μεγάλο ποσοστό.  Διάρκεια εκδρομής: περίπου 3 ώρες.

Το μεσημέρι ο πεπειραμένος αρχηγός μας, σε έναν περίπατο, θα σας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Δημαρχείο με την Λίμνη του, το Κοινοβούλιο, την εκκλησία HallgrΙmskirkja, στο κέντρο της πόλης, τον Ταξιδιώτη του Ήλιου, εμπνευσμένο από τον Μ. Αλέξανδρο και τον Καθεδρικό Ναό. Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης και το άγαλμα του Ingolfur Arnarson του πρώτου άποικου της περιοχής που έχτισε το αγρόκτημά του στη χερσόνησο, που βρίσκεται σήμερα το Ρέικιαβικ. Η πόλη πήρε το παρατσούκλι “Smokey Bay” από τις στήλες ατμού που έβγαιναν από τις ιαματικές πηγές της περιοχής, κυρίως γιατί το θέαμα έκανε βαθιά εντύπωση στους πρώτους αποίκους που δεν είχαν δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ο περίπατος μας τελειώνει στο παλιό λιμάνι και το πολιτιστικό Χάρπα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε προαιρετικά μια επίσκεψη στην Sky Lagoon. Αναζωογονήστε τις αισθήσεις σας  στην άκρη του κόσμου και βυθιστείτε στη ζεστασιά της  γεωθερμική λιμνοθάλασσας, καθώς ο δραματικός Βόρειος Ατλαντικός Ωκεανός απλώνεται μπροστά σας. Κάντε ένα δώρο στον  σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας και νιώστε τον εαυτό σας να χαλαρώνει απολαμβάνοντας το εκθαμβωτικό  ηλιοβασίλεμα ή τον συννεφιασμένο ουρανό. Και, αν είστε τυχεροί, το  Βόρειο Σέλας θα δώσει μια εκπληκτική παράσταση χορού και χρωμάτων. Διανυκτέρευση στο κέντρο της πόλης του Ρέικιαβικ.

6η ημέρα: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις επιστροφής.

Το άτομο σε δίκλινο από 1790€

Το άτομο σε μονόκλινο: 2290€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ’ άτομο: 350€

 • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 ή 4 αστέρων στο Ρέικιαβικ και στην εξοχή της Νότιας Ισλανδίας.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Τέσσερα γεύματα/δείπνα
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο Ρέικιαβικ
 • Αεροπορικό εισιτήριο μέσω ευρωπαϊκού σταθμού
 • Περιπατητική γνωριμία του Ρέικιαβικ
 • Επίσκεψη και είσοδος στο Blue Lagoon (περιλαμβάνει μεταφορές, χρήση χώρου, πετσέτα και εισιτήριο εισόδου)
 • Ολοήμερη εκδρομή στον Χρυσό Κύκλο
 • Εκδρομή με snowmobile στην κορυφή του παγετώνα Myrdalsjokull
 • Εκδρομή στην Νότια Ισλανδία
 • Μια χειραποσκευή και 1 αποσκευή έως 20 κιλά
 • Συνοδό αρχηγό από/έως Αθήνα
 • Ενημερωτικά έντυπα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων κατ’ άτομο
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Φιλοδωρήματα
 • Αχθοφορικά
 • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα

Προαιρετικές εκδρομές:

 • Σαφάρι φαλαινών (από ISK 11990)
 • Sky Lagoon (από ISK699

Ξενοδοχεία:

 • Reykjavik Center Plaza Hotel ή παρόμοιο
 • Vik Hotel Kria ή παρόμοιο

από 17906 ημέρες

Με Ενδιαφέρει

We Live to Travel
We Travel to Feel Alive

Cookies Χρησιμοποιούμε μόνο αναγκαία cookies για την καλή λειτουργία του ιστότοπου μας και τη μέτρηση στατιστικών επισκεψιμότητας, ώστε να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης.